Topp 5 beste lydbok apper

Nedenfor finner du en liste over de 5 beste lydbokapplikasjonene i Norge akkurat nå. Listen er utarbeidet etter grundig undersøkelse og testing av hver enkelt app.

1. BookBeat

Prøv gratis i 1 måned

BookBeat er en populær lydbok-app som lar deg lytte til tusenvis av lydbøker og e-bøker når som helst og hvor som helst. Med BookBeat kan du enkelt finne og lytte til dine favorittbøker på mobil, nettbrett eller PC, og appen tilbyr et bredt utvalg av bøker innenfor flere sjangere og språk.

Pris etter prøveperiode fra kr. 99,-/mnd.

2. Podimo

Prøv gratis i 7 dager

Podimo er en lydbok- og podcast-app som gir deg tilgang til et stort bibliotek av lydbøker og eksklusive podcaster. Appen tilbyr personlige anbefalinger basert på dine interesser og preferanser, og du kan enkelt finne nye bøker og podcaster å lytte til. Podimo er tilgjengelig på flere plattformer, inkludert mobil, nettbrett og PC, og appen lar deg lytte til favorittene dine offline når du er på farten.

Pris etter prøveperiode fra kr. 79,-/mnd.

3. Storytel

Prøv gratis i 7 dager

Storytel er en populær lydbok-app som gir deg tilgang til tusenvis av lydbøker og e-bøker. Appen har et bredt utvalg av bøker i flere sjangere og språk, og du kan enkelt finne og lytte til dine favoritter når som helst og hvor som helst på mobil, nettbrett eller PC. Storytel tilbyr også personlige anbefalinger basert på dine interesser og lyttevaner, og du kan lytte offline når du ikke har tilgang til internett.

Pris etter prøveperiode fra kr. 199,-/mnd.

4. Fabel

Prøv gratis i 4 uker

Fabel er en norsk lydbok-app som gir deg tilgang til et stort utvalg av norske og internasjonale lydbøker. Appen har et brukervennlig grensesnitt, og du kan enkelt finne og lytte til dine favoritter på mobil eller nettbrett. Fabel tilbyr også personlige anbefalinger basert på dine interesser og lyttevaner, og du kan lytte offline når du ikke har tilgang til internett. Appen tilbyr også flere funksjoner, inkludert justerbar hastighet og søvnmodus.

Pris etter prøveperiode fra kr. 89,-/mnd.

5. Nextory

Prøv gratis i 30 dager

Nextory er en lydbok- og e-bok-app som gir deg tilgang til et bredt utvalg av bøker i flere sjangere og språk. Med Nextory kan du lytte til lydbøker og lese e-bøker når som helst og hvor som helst på mobil, nettbrett eller PC. Appen tilbyr også personlige anbefalinger basert på dine interesser og lytte- og lesevaner, og du kan laste ned bøker for offline lesing og lytting. Nextory har også en funksjon for å justere hastighet og en søvnmodus for å hjelpe deg med å sovne.

Pris etter prøveperiode fra kr. 139,-/mnd.

Lytt til lydbok gratis

Lyst til å lytte til lydbøker helt gratis? Det er faktisk mulig! Mange lydbok-apper tilbyr gratis prøveperioder eller introduksjonstilbud som gir deg tilgang til tusenvis av lydbøker helt uten kostnad.

Dette gir deg muligheten til å utforske utvalget og finne dine favoritter, uten å måtte betale noe som helst. Enten du er på jakt etter krim, romaner, biografier eller andre sjangre, så finnes det garantert noe for enhver smak.

Med en gratis prøveperiode eller et introduksjonstilbud kan du lytte til lydbøker når og hvor det passer deg, uten å måtte bekymre deg for kostnadene. Så hvorfor ikke prøve det ut selv?

Beste lydbok app

Leter du etter den beste lydbok-appen? Svaret er enkelt: BookBeat! Hos BookBeat får du ett abonnement som er tilpasset dine behov og ønsker. Du betaler kun for antall timer du ønsker å lytte til lydbøker, og abonnementet starter allerede fra 99 kr/mnd. Med over 800.000 lyd- og e-bøker tilgjengelig, vil du garantert finne en god bok som passer din smak. Enten du er ute etter nye utgivelser eller gamle klassikere, har BookBeat det du trenger. Og det beste av alt? Det er ingen forpliktelser! Hvis BookBeat ikke skulle passe for deg, kan du enkelt si opp abonnementet når som helst. Så hvorfor ikke prøve BookBeat i dag og oppleve det beste lydbok-appen har å tilby?

FAQs

Ofte stilte spørgsmål

Finn svar på vanlige spørsmål om lydbøker i vår FAQ-seksjon.

Streaming er en nettbasert tjeneste som inkluderer alle filmer, TV, alle serier, sanger, videoer, lydbøker, radio, podcaster og e-bøker. Herfra kan du bruke bredbånd, Fibernet eller mobiltelefon, laste ned akkurat det du vil og se det både online og offline. Streaming er lov så lenge du bruker en godkjent tjeneste som C More, Allente, BookBeat, Podimo eller Chapter.

En streaming tjeneste eller strømme tjeneste som vi sier på godt norsk, er en nettjeneste hvor du streamer eller strømmer digitalt innhold som video, lyd og annet visuelt innhold. Ja, det er faktisk bare fantasien som setter grenser for hva som man kan strømme. Enten du er interessert i TV, film, serier, podcaster, lyd eller e-bøker, finnes det i dag en strømmetjeneste som dekker dine behov.

Populært innhold

Nye filmer, serier, podcaster og lydbøker.

Slik har vi testet lydbok-appene

  1. Brukervennlighet
  2. Funksjonalitet
  3. Utvalg
  4. Pris og abonnement

Vi har testet lydbok-appene basert på fire hovedkriterier: brukervennlighet, funksjonalitet, utvalg, og pris og abonnement.

Brukervennlighet

I vår test av lydbok-appene var det første vi sjekket brukervennligheten. Vi vurderte hvor lett det var å navigere i appen, finne ønskede bøker, og starte avspilling. Vi så også på eventuelle tilleggsfunksjoner som kunne forbedre brukeropplevelsen.

Funksjonalitet

Vi vurderte også funksjonaliteten til appene, inkludert muligheten til å justere avspillingshastighet og lagre bokmerker. Vi så også på muligheten til å laste ned bøker for å spille av offline, og om appen var tilgjengelig på flere enheter.

Utvalg Vi undersøkte utvalget av bøker tilgjengelig på hver app og vurderte både bredden og dybden i utvalget. Vi så også på om det var tilgjengelig bøker på flere språk og sjangere.

Pris og abonnement

Til slutt vurderte vi pris og abonnementsmodeller for hver app, inkludert eventuelle gratis prøveperioder og mulighet for å kjøpe bøker uten abonnement. Vi så også på om abonnementet inkluderte eksklusive bøker eller tilgang til andre medietjenester.

Vi anbefaler også

Vi anbefaler også nettsiden lydbok.com som alltid er oppdatert med prissammenligning på lydbokapper for det norske markedet.

#1 BookBeat

BookBeat har vunnet prisen på Streamius.no for beste lydbok-app i Norge i 2024, og det er ikke uten grunn. Med over 800.000 bøker tilgjengelig i biblioteket, er BookBeat en av de største leverandørene av lydbøker og e-bøker i Norden. De tilbyr også en app som er både brukervennlig og enkel å navigere, som gjør det enkelt å finne og lytte til bøker når som helst og hvor som helst.

Med BookBeat får du et abonnement som er tilpasset dine behov. Du betaler basert på antall timer du ønsker å lytte, og det starter på kun 99 kr/mnd. Dette gir deg frihet til å lytte så mye eller så lite du ønsker, uten å måtte forplikte deg til et fast abonnement.

BookBeat har et stort utvalg av lyd- og e-bøker, som inkluderer alt fra nye utgivelser til gamle klassikere. De har også bøker innenfor ulike sjangre, som krim, spenning, biografier, romantikk og mye mer. Dette gjør at det er enkelt å finne en bok som passer dine interesser og preferanser.

En annen fordel med BookBeat er at du ikke er bundet til appen. Hvis du opplever at BookBeat ikke passer for deg, kan du enkelt si opp abonnementet når som helst.

#2 Podimo

Podimo er en danskbasert lydplattform som har eksistert siden 2017. Selskapet har som mål å tilby høykvalitetslydinnhold innenfor forskjellige sjangre, og appen deres har blitt en populær destinasjon for lydbok- og podcastelskere i Norge og Danmark.

Podimo-appen gir deg tilgang til over 600.000 lydbøker og podcaster, og utvalget oppdateres jevnlig med nye utgivelser fra både lokale og internasjonale forfattere. Biblioteket inkluderer både fiksjon og sakprosa, samt en rekke sjangre som krim, historie, biografier og mye mer.

Appen har en brukervennlig og oversiktlig layout, som gjør det enkelt å finne frem til det du leter etter. Du kan også lagre bøker og podcaster til senere, og appen vil automatisk huske hvor du slapp sist gang du lyttet. En annen nyttig funksjon er at du kan justere hastigheten på lydboken eller podcasten for å tilpasse det til ditt tempo.

Når det gjelder prising, har Podimo ulike abonnementer å velge mellom. Det billigste alternativet gir deg tilgang til en rekke podcaster og lydserier, mens det dyreste abonnementet gir deg tilgang til alt innholdet i biblioteket. Det finnes også et prøveabonnement som gir deg gratis tilgang til appen i en periode.

#3 Storytel

Storytel er en av de største aktørene på det norske markedet for lydbøker og e-bøker. Tjenesten tilbyr et stort utvalg av titler, både innen skjønnlitteratur, faglitteratur og barnelitteratur. Vi har testet Storytel grundig, og her er vår vurdering.

Tilgjengelighet og utvalg

Storytel har et bredt og variert utvalg av lydbøker og e-bøker, og tilbyr over 500 000 titler på tvers av flere sjangre og kategorier. I tillegg tilbyr Storytel en rekke eksklusive bøker og serier som ikke er tilgjengelig andre steder. Appen har også en funksjon som gir deg anbefalinger basert på dine tidligere lese- og lyttevaner, og dette fungerer godt.

App og brukervennlighet

Storytel-appen er svært brukervennlig og enkel å navigere. Du kan enkelt finne bøker du vil lese eller lytte til, og appen tilbyr også funksjoner som hastighetsjustering og søvn-timer. Appen har også en funksjon som lar deg laste ned bøker og lytte offline, slik at du kan lytte uten internett-tilkobling.

Pris og abonnement

Storytel tilbyr flere ulike abonnementstyper til forskjellige priser, som gjør at du kan velge et abonnement som passer dine behov og budsjetter. Det billigste abonnementet gir deg tilgang til all innholdet i appen for 169 kr per måned, mens det dyreste abonnementet gir deg ubegrenset tilgang for 299 kr per måned. Storytel tilbyr også en gratis prøveperiode på 14 dager, så du kan teste tjenesten før du bestemmer deg for å abonnere.

#4 Fabel

Fabel er en norsk lydbok-app som ble lansert i 2020, og tilbyr et stadig økende bibliotek av norske og internasjonale lydbøker. Appen har fått mye oppmerksomhet for å være den første lydbok-appen som er spesielt utviklet for det norske markedet, og er et spennende tilskudd til det norske lydbok-landskapet.

Utvalg

Med over 50.000 lydbøker og e-bøker i biblioteket, inkludert et bredt utvalg av norske bøker og forfattere, har Fabel et godt utvalg for både de som er på jakt etter ny litteratur, og for de som vil gjenoppdage gamle klassikere. Fabel har også en rekke norske forfattere som er eksklusivt tilgjengelig på plattformen, som gir en ekstra verdi for norske lesere.

Pris og abonnement

Fabel tilbyr ulike abonnementstyper, inkludert et gratis abonnement som gir tilgang til et begrenset utvalg av bøker, samt to betalte abonnementer som gir tilgang til hele biblioteket. Forskjellen mellom abonnementene er basert på hvor lenge du kan lytte per måned, og prisen varierer deretter. En av de mest unike funksjonene til Fabel er deres leseklubb, som lar deg diskutere bøker og dele leseopplevelser med andre brukere i appen.

Brukervennlighet

Fabel-appen har en intuitiv design som gjør det enkelt å navigere og finne bøker du er interessert i. Appen gir også mulighet for å lytte offline, samt tilpassing av lydfarten for å passe ditt tempo. Fabel gir også brukerne muligheten til å lage bokmerker og legge til notater i bøkene, noe som er en flott funksjon for de som ønsker å holde styr på tanker og ideer mens de lytter.

#5 Nextory

Nextory er en populær abonnementstjeneste for lyd- og e-bøker som ble grunnlagt i Sverige i 2015. Siden den gang har de utvidet biblioteket sitt betraktelig, og er nå en av Nordens største aktører innenfor denne bransjen. I denne anmeldelsen vil jeg gi deg en grundig vurdering av tjenesten, basert på min personlige opplevelse og informasjonen jeg har samlet.

Utvalg av bøker

Nextory har et imponerende bibliotek med over 400.000 lyd- og e-bøker, og man finner bøker innenfor en rekke sjangre. Spesielt utmerker de seg innenfor kategorier som krim, spenning, barnebøker, romantikk, romaner og biografier. Det er enkelt å finne bøker man er interessert i, og jeg har funnet mange nye favoritter takket være utvalget til Nextory.

Abonnementstyper

Nextory tilbyr tre ulike abonnementstyper: Basic, Standard og Premium. Forskjellen mellom abonnementene er hovedsakelig basert på hvor lenge du kan lytte og lese per måned. Basic-abonnementet gir deg tilgang til 10 timer lytting/lesing per måned, Standard-abonnementet gir deg 20 timer per måned, og Premium-abonnementet gir deg ubegrenset tilgang til lytting/lesing per måned.

To av abonnementene, Standard og Premium, har også visse begrensninger på hvor mange som kan bruke appen samtidig. Dette kan være ulempen for familier eller venner som vil dele kontoen.

Brukervennlighet

Nextory-appen er brukervennlig og enkel å navigere i. Det er enkelt å finne og velge bøker, og du kan også søke etter spesifikke bøker eller forfattere. Appen har også en funksjon for å lage bokmerker og legge til bøker i en favorittliste. En annen nyttig funksjon er en lese- og lyttedagbok som gir deg oversikt over hva du har lyttet og lest.

Pris Nextorys priser er fornuftige og rimelige sammenlignet med andre abonnementstjenester for lydbøker. Basic-abonnementet koster kun 99 kr per måned, Standard-abonnementet koster 169 kr per måned, og Premium-abonnementet koster 199 kr per måned. Det er også en gratis prøveperiode tilgjengelig som gir deg tilgang til tjenesten i 14 dager.

Fordeler og ulemper Nextory har flere fordeler som gjør tjenesten verdt å prøve. For det første tilbyr de offline innhold, slik at du kan lytte og lese selv om du ikke har tilgang til internett. De har også en gratis prøveperiode, ingen bindingstid, mulighet for flere brukerprofiler og en fornuftig pris.