Billigste internett- og bredbåndsleverandør

Det kan være vanskelig å finne den beste og billigste bredbåndsleverandøren, blant annet kan du finne en kort oversikt som viser deg de billigste og beste leverandørene av internett i Norge basert på pris og kvalitet.

 • TV streaming & pakker

  Allente

  Allente er en ledende TV- og bredbåndsleverandør i Norden som tilbyr et bredt utvalg av TV-pakker og bredbåndsløsninger til både private og bedrifter. Med Allente kan du nyte favorittprogrammene dine på TV og streaming, samtidig som du har rask og pålitelig internettforbindelse til hjemmet ditt. Enten du er på utkikk etter sport, film, underholdning eller nyheter, så har Allente en TV-pakke som passer for deg.

  Spar kr. 480,- på Stream Basic

Anbudstjeneste

Tjenestetorget

Anbudstjenester er den enkleste og raskeste måten å innhente tilbud og priser på online services og tjenester som eksempelvis bredbånd og andre internettløsninger.

Anbudstjenesten Tjenestetorget har gjort det helt enkelt å få anbud på bredbånd, fibernett og mobilt bredbånd i hele Norge. Med deres tjeneste kan du få tilbud gratis og uforpliktende på alt fra fibernett til mobilt bredbånd og alt i mellom.

 • Bredbånd & fiber

  NextGenTel

  NextGenTel er en av Norges største bredbåndsleverandører og tilbyr høyhastighets internett til private og bedrifter. Selskapet har et bredt spekter av tjenester, inkludert fiber, ADSL og VDSL, som gir en stabil og rask tilkobling til nettet. I tillegg til bredbånd, tilbyr NextGenTel også IP-telefoni og TV-pakker for å gi kundene en komplett kommunikasjonsløsning.

 • Bredbånd & fiber

  Telenor

  Telenor er en av Norges største telekommunikasjonsleverandører og tilbyr bredbåndstjenester til både privatpersoner og bedrifter. Selskapet har et bredt spekter av tjenester, inkludert fiber, ADSL og VDSL, som gir en stabil og rask tilkobling til nettet. I tillegg til bredbånd, tilbyr Telenor også IP-telefoni og TV-pakker for å gi kundene en komplett kommunikasjonsløsning.

 • Mobilt bredbånd

  Telia

  Telia er en av de ledende telekommunikasjonsleverandørene i Norden, og tilbyr en rekke bredbåndstjenester til både privatpersoner og bedrifter i Norge. Selskapet har et bredt spekter av tjenester, inkludert fiber, ADSL og VDSL, som gir en stabil og rask tilkobling til nettet. I tillegg til bredbånd, tilbyr Telia også IP-telefoni og TV-pakker for å gi kundene en komplett kommunikasjonsløsning.

Mobilt bredbånd

Fibernett

Bredbåndsleverandører

Bredbånd i Norge

Bredbånd er en avgjørende infrastruktur for de fleste nordmenn. Uansett om du bruker internett til streaming, jobb eller gaming, så er en rask og stabil tilkobling en nødvendighet i dagens samfunn. I Norge har vi et bredt utvalg av bredbåndstjenester fra ulike leverandører, med ulike hastigheter og priser. Noen av de største leverandørene er Telenor, NextGenTel, Altibox og Get. Det kan være utfordrende å finne det beste tilbudet på markedet, men ved å sammenligne ulike leverandører kan du finne det som passer best for ditt behov. Det er også viktig å sjekke dekning og hastighet på din adresse før du velger en leverandør. Med vår guide til bredbånd i Norge kan du enkelt finne de beste tilbudene og leverandørene, og velge det som passer best for deg.

Typer av bredbånd

Det finnes flere ulike typer bredbånd tilgjengelig i dagens marked. De mest vanlige typene inkluderer ADSL, kabelbredbånd, fiberbredbånd og mobilt bredbånd. ADSL bruker eksisterende telefonlinjer for å levere internett, mens kabelbredbånd benytter seg av eksisterende TV-kabler. Fiberbredbånd bruker derimot optiske kabler og gir raskeste hastigheter, men er ikke tilgjengelig overalt i Norge. Mobilt bredbånd bruker mobilnettverk og gir større fleksibilitet og mobilitet, men kan ha begrenset hastighet og kapasitet avhengig av tilgjengeligheten til mobildekning i området. Det er viktig å vurdere de ulike typene bredbånd og deres tilgjengelighet i ditt område før man velger en leverandør.

FAQs

Ofte stilte spørsmål

Finn svar på vanlige spørsmål om bredbånd i vår FAQ-seksjon.

Bredbånd er en type internettforbindelse som gir høyere hastigheter og bedre kapasitet enn en vanlig telefonlinje. Det går gjennom en egen linje og gir mulighet for å surfe, streame, laste ned og laste opp raskt og stabilt.

Mobilt bredbånd er en type bredbånd som går via mobilnettet, og som gir deg tilgang til internett når du er på farten. Dette kan være praktisk når du er utenfor hjemmet eller kontoret og trenger å bruke internett.

Det avhenger av hvor du bor og hvilke bredbåndstilbydere som har infrastruktur i området ditt. Du kan sjekke tilgjengeligheten ved å bruke en søkemotor for bredbåndstjenester og skrive inn adressen din. Da vil du få en oversikt over tilgjengelige bredbåndsalternativer.

Dette avhenger av bruksområdet ditt og hvor mange som bruker internett samtidig. Hvis du bare bruker internett til å sjekke e-post og surfe på nettet, kan en hastighet på 20-30 Mbps være tilstrekkelig. Hvis du streamer mye, spiller spill online eller jobber hjemmefra med stor datatrafikk, vil du sannsynligvis ha behov for en raskere tilkobling på 100 Mbps eller mer.

Prisene på bredbånd varierer avhengig av hvilket selskap du velger og hvilken hastighet du trenger. Vanligvis koster bredbånd fra rundt 300 kr til 1000 kr i måneden. I tillegg kan det være ekstra kostnader for installasjon og utstyr, som en ruter.

Det er flere selskaper som tilbyr bredbånd i Norge, inkludert Telenor, Altibox, NextGenTel, Get, Telia, Ice og mange flere. Det kan også være lokale bredbåndsleverandører i ditt område. Det er lurt å sjekke hvilke alternativer som er tilgjengelige i ditt område og sammenligne priser og hastigheter før du bestemmer deg for hvilket selskap du vil velge.

Populært innhold

Bli klokere på bredbånd i vår blogg.

Hva er bredbånd?

Det foregår dessverre mange misforståelse innenfor hva som bredbånd er og hvordan der fungerer. Særlig mobilt- og trådløst bredbånd forveksles, hvilket til dels er ganske forståelig da det kan høres ut som det samme, men er langt ifra det samme.

Bredbånd er kort fortalt et begrep som dekker over flere ting, det kan være fiber, mobilt, ADSL, VDSL. Bredbånd er ikke internett, men måten du får tilgang til internettet på.

Man kan sammenligne dette med en bil, hvor bredbånd er selve bilen og internettet er drivstoffet (bensin eller strøm) som får bilen til å kjøre.

Bredbånd er en kabel- eller radioforbindelse som gir deg mulighet for å gå på internettet, hvilke bredbåndutbyder og hvordan din forbindelse etableres (mobilt eller kablet) har mye å si i forhold til hvor raskt internett du kan få.

Typer av bredbånd

Det finnes mange forskjellige typer bredbåndsforbindelser som kan tilby deg internett der hvor du trenger det.

Hovedsakelig finnes det på nuværende tidspunkt 4 ulike bredbåndstyper som er:

 1. DSL
 2. Fiber
 3. Mobilt bredbånd
 4. Kabel

Så klart er kabel-bredbånd i form av enten fiber eller antenne den type bredbånd som kan gi deg den raskestes og mest stabile nettforbindelsen, da disse ikke forstyrre like mye av andre radiosignaler som en mobil-bredbåndsforbindelse vil bli.

Men med det sakt, da er teknologien innenfor mobilt bredbånd så pass bra i dag at du faktisk flere steder i Norge kan benytte en mobilbredbåndsforbindelse uten problemer, men det avhenger av hvor i Norge du bor.

Hvilken hastighet dekker mitt behov?

Ifølge nettstatistikksiden Statista.com er Norge den andre beste landet basert på netthastighet med en gjennomsnitts hastighet på over +23 Mbps, hvor til sammenligning er gjennomsnittet i hele verden på under 7 Mbps. Vi har med andre ord nesten 3 ganger så raskt internett som gjennomsnittet av resten av verdenen.

En +20 Mbps netthastighetsforbindelse dekker mer enn nok en nordmanns almene behov til en internett-forbindelse. Men det har også mye å si om det er mange i samme bopel eller kun en enkelt eller to brukere av nettet.

Er dere eksempelvis en familie på fire eller fem medlemmer som alle ser på Netflix på kvelden samtid, da vil dere slite med netthastigheten, da dere alle trekker på nettet samtid og belaster derfor mer enn de +20 Mbps.

For å finne den rette netthastighet slik det er forbindelse nok til alle, må dere først finne ut hvor mange dere er, hvordan dere bruker nettet og til hva.

Typisk vil en 30 – 40 Mbps netthastighets forbindelse dekke behovet for en familie på 3 – 5 personer.

Få tilbud på billig bredbånd

Hvis du har tregt internett fordi du har en dårlig bredbåndsleverandør eller kanskje feil type forbindelse og samtidig ønsker å spare penger, da kan du enkelt legge anbud ut til bredbåndsleverandører og finne ut om du kan spare penger og samtidig sjekke hvilken bredbåndsforbindelse og internetthastighett du kan få der hvor du bor.

Tjenestetorget er en gratis og uforpliktende service som henter tilbud fra ulike bredbåndsleverandører, det eneste du skal gjøre er å utfylle deres formular du på finner på nettstedet deres og avvente tilbud fra bredbåndsleverandører.

Du bestemmer selv dine krav og dine behov, de finner deretter ut hvilken bredbåndsforbindelse du kan få og hvilken hastighet, samt til hvilken pris.

De fleste som benytter en anbudstjeneste, har funnet billigere og bedre bredbånd.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Hvilken bredbåndsleverandør og utbyder du kan få, samt hvilket netthastighett som er mulig avhenger av flere parameter.

Den bredbåndsforbindelse du har mulighet for å få avhenger av hvilken leverandør du kan få, samt hvilken type. Som hovedregel er en kablet bredbåndsforbindelse mye bedre og mere stabil enn en mobilbredbåndsforbindelse.

Det vil si, hvis du ikke kan få kablet bredbåndsforbindelse, da vil du mest sannsynlig ikke kunne få den samme netthastigheten som de som kan få en kablet forbindelse.

Den enkleste måten å finne ut hvilke bredbåndsleverandører som kan tilby deg bredbånd og internett der hvor du er bor, er gjennom en anbudstjeneste – Her vil dine behov og din bopel bli sendt ut til flere leverandører og de som kan tilby deg bredbånd vil da sende deg et tilbud på billig bredbånd.

Hvor mye koster bredbånd?

Først og fremst er det viktig å forstå at internett og bredbånd ikke er det samme. Bredbånd er måten internettet dit leveres på, og selve internettforbindelsen er din forbindelse til nettet.

Men når vi snakker om prisen på bredbånd, er det underforstått at det menes hva som det koster å få levert en internettforbindelse og altså ikke installasjonsprisen eller gebyrer på dette. Installasjon er somregel et engangsbeløp eller gratis.

Et abonnement på en internettforbindelse avhenger av hvor høy en netthastighet du ønsker, og hvilken type du kan få og velger utfra dine muligheter.

Prisene på mobilt- og kablet bredbånd variere fra et sted mellom 300 – 999 kroner om måneden avhengig av hvilken hastighet du vil ha. Du må være oppmerksom på at mange bredbåndsutbydere tilbyr både TV og bredbånd i samme pakke, hvilket oftest kan være billigere å sammensette fremfor ha to ulike leverandører.