Slik beholder du tilgang til streaming kontoene dine når du er reiser til utlandet
  • Nextory Bannerreklame

Innholdsfortegnelse

De fleste av oss liker å reise til nye steder for å oppleve kultur og spenning, men det betyr ikke at vi ønsker å gå glipp av det som skjer hjemme. Streaming på nett har blitt den primære kilden til underholdning for mange, men geoblokking når man er ute å reiser kan by på noen irriterende utfordringer. Dette skyldes at norske tjenester kun har tillatelse til å vise innholdet i Norge – og derfor blokkerer kontoer som forsøker å koble seg til fra andre steder.

Heldigvis er det enklere å komme seg rundt dette enn mange tror, og du kan nyte dine favoritter akkurat som hjemme. Ingen reklame eller forstyrrelser trenger å komme i veien for TV-seriene dine mens du er ute på tur.

Hvorfor fungerer ikke norsk streaming i utlandet?

Som vi så vidt var innom tidligere, handler dette om hvilket land en operatør har lov til å vise innholdet i. Selskapet må kjøpe individuelle rettigheter for hvert land i de fleste tilfeller, og kjøper derfor bare for det landet de har kundene sine. Resultatet av dette er gjerne at man tar med seg sin streaming konto til utlandet, og fort oppdager at man blir utestengt – eller har begrenset tilgang.

Dette betyr at en serie som er tilgjengelig i Norge, ikke nødvendigvis kan ses i Sverige eller et annet land ute i verden. Betyr dette at man må kjøpe seg enda et abonnement for det nye landet? Nei, det slipper man heldigvis. Det finnes nemlig noen enkle verktøy som gjør det mulig for deg å ta med favorittene dine ut på tur, uten at du trenger å gjøre noe ekstra.

Bruke VPN for streaming

Det er her en VPN – eller virtuelt privat nettverk som det egentlig står for, kommer inn i bildet. Ved å bruke en VPN kan du koble enheten din til en ekstern server før du kobler deg til streamingtjenesten. Denne tilkoblingen vil være kryptert slik at ikke utenforstående kan se hvor dataen kommer fra, eller hva som blir utvekslet.

Du kan eksempelvis velge en server hjemme i Norge, noe som vil gi enheten din en norsk IP-adresse. Deretter kan du koble deg til den nettsiden du ønsker å besøke. Da vil nettsiden se at det kommer en maskin fra Norge, og gi deg tilgang til det innholdet du vanligvis ser hjemme i Norge. I tillegg vil du styrke personvernet ditt på nett.

Så lenge du bruker en VPN, vil det være vanskeligere for både hackere og sporingstjenester å se hva du gjør. Dette betyr at du kan slippe unna en del irriterende reklame, samt å legge igjen unødvendige cookies på nett. Det kan derfor være lurt å benytte seg av en VPN hver gang man kobler seg på nett, ikke bare når man skal ha tilgang til streaming.

Velg riktig VPN

VPN-tjenester er ikke one-size-fits-all, noe som betyr at du må tenke gjennom hva du skal bruke den til. Dette er spesielt viktig når du skal ha tilgang til streaming på nett. En del selskaper jobber aktivt med sporing av VPN tjenester for å unngå at brukere omgår geosperrer. Du bør derfor gjøre en vurdering av hvilke tjenester du skal bruke, samt hvilken VPN som passer best for dette formålet.

Andre tips for streaming når du reiser

I tillegg til å bruke en VPN, er det noen andre ting å huske på for å sikre en god streaming opplevelse. Disse kan sørge for at du får en bedre opplevelse, samt at du slipper at VPN havner i veien for enhetens prestasjon.

  • En stabil og rask internettforbindelse er viktig for Sørg for at du har en pålitelig forbindelse der du oppholder deg.
  • Mange streaming-tjenester tillater deg å laste ned innhold til enheten din, slik at du kan se det offline. Dette er nyttig hvis du er usikker på internettforbindelsen på reisemålet.
  • Pass på at både streaming-appene og VPN-programvaren er oppdaterte for å sikre best mulig ytelse og

Oppsummering

Når du skal ut å reise, har det blitt ganske vanlig å at ta med seg streaming kontoene sine på turen. Dette kan by på en del utfordringer knyttet til geografiske restriksjoner, men det finnes heldigvis en løsning. Derfor har vi sett på hvordan du kan ta i bruk en VPN for å beholde norsk IP-adresse, og dermed kunne strømme akkurat som hjemme på sofaen.

Videre har vi sett på hvilke fordeler en VPN kan by på, samt hvorfor du bør bruke en på nett.