7 tips til ting du kan gjøre når du kjeder deg

Kjedsomhet er en vanlig følelse som vi alle opplever fra tid til annen, og det kan være utfordrende å finne måter å bryte ut av kjedsomheten på. Men fortvil ikke, det finnes en rekke kreative og morsomme ting du kan gjøre når du kjeder deg. I dette innlegget vil vi gi deg noen tips og ideer til hvordan du kan bryte ut av kjedsomheten og gjøre dagen mer spennende og givende.

  • Nextory Bannerreklame

Innholdsfortegnelse

Hva kan man gjøre når man kjeder seg?

Å kjede seg er noe av det verste som finnes, og derfor har vi i Streamius valgt å skrive de 7 beste tipsene for hva du kan gjøre når du kjeder deg. I vår guide til ting du kan gjøre når du kjeder deg, finner du et bredt utvalg av aktiviteter som passer for alle. Hvis en aktivitet ikke passer deg, gjør garantert den neste, og på denne måten er tipsene våre noe for enhver smak.

  • Nextory Bannerreklame

1. Spis deg mett i filmer og serier

Filmer og serier er en tidsdreper når du har noe viktig du bør holde på med, men på den annen side kan det være en veldig god og underholdende aktivitet hvis du kjeder deg. Derfor er dette også den første aktiviteten vi vil anbefale.

Hvis du er helt død på Netflix og ikke kan finne ut hva du skal se på Netflix, siden innholdet sjelden oppdateres, kan strømme- og aggregatortjenesten Strim være det du leter etter. Med Strim får du 5 strømmetjenester og opptil 33 TV-kanaler i ett abonnement, på denne måten slipper du å betale for hver enkelt tjeneste, noe som kan være ganske økonomisk.

Prøv Strim gratis i 7 dager

Ønsker du å finne de beste filmene og seriene, uten å måtte betale for et større abonnement, så er Viaplay et opplagt valg. Her finner du tonnevis av gratis filmer og serier som du kan se med et Viaplay-abonnement.

Og hvis du mot formodning ikke finner noen gode filmer og serier som er inkludert i Viaplay-abonnementet, kan du også leie nyere filmer som vanligvis går på kino eller nettopp har blitt sluppet.

2. Bruk lydbøker som underholdning

Bøker finnes for underholdning så vel som læring, og med lydbøker kan du fritt bevege deg rundt og gjøre kjedelige hverdagslige ting mens du nyter underholdning i ørene.

BookBeat er en fantastisk lydbok app som gir deg tilgang til et utrolig bibliotek med mer enn 500.000 lydbøker. Enten du er en lesehest, en student eller bare ønsker å slappe av med en god bok, vil BookBeat være den perfekte følgesvennen din.

Med BookBeat-appen kan du laste ned og lytte til lydbøker uansett hvor du er, når som helst på dagen. Du trenger ikke engang å ha tilgang til internett når du lytter til bøkene dine. Med et abonnement på BookBeat kan du også lytte til bøkene på flere enheter samtidig, slik at du alltid kan fortsette der du slapp, uansett om du er hjemme eller på farten.

Det beste med BookBeat er at du kan prøve tjenesten gratis i 45 dager. Dette gir deg god tid til å utforske biblioteket og finne ut om det er noe for deg. Du trenger ikke å betale noe før prøveperioden er over, og du kan når som helst avslutte abonnementet ditt uten å bli belastet.

Prøv BookBeat gratis i 45 dager

3. Bli smartere med podcaster

Podcaster er litt på samme måte som lydbøker, en rask, enkel og smart måte å lære på, og spesielt podkastsjangeren fokuserer på kunnskapsdeling og personlig utvikling, så dette kan være både en givende og underholdende aktivitet.

Podcasting har blitt en av de mest populære måtene å lære nye ting på, og med Podimo-appen kan du lytte til en mengde lærerike og nyttige podcaster. Med mer enn 30.000 episoder innenfor forskjellige kategorier, fra teknologi og vitenskap til kunst og kultur, kan du finne noe som passer dine interesser og læringsmål.

Podimo gir deg tilgang til eksklusive podcaster som er produsert spesielt for plattformen, samt populære podcaster fra hele verden. Du kan også lytte til Podimo Originals, som er laget av et team av profesjonelle lydredigerere og produsenter for å gi deg en enestående lytteopplevelse.

For de som er nye til Podimo, tilbyr tjenesten en 45-dagers gratis prøveperiode, slik at du kan teste ut tjenesten og finne ut om den passer for deg. I løpet av denne perioden kan du lytte til ubegrensede podcaster og oppleve den sømløse brukeropplevelsen.

Prøv Podimo gratis i 45 dager

4. Ta en tur på kino

Å gå på kino kan være en flott aktivitet hvis du føler deg kjedelig og trenger litt underholdning. Med en rekke forskjellige filmer å velge mellom og snacks som popcorn og godteri, kan du enkelt tilbringe noen timer i en mørk kinosal og bli underholdt. Hvis du går sammen med venner eller familie, kan kinobesøket også være en sosial opplevelse. Så hvis du ikke har noe å gjøre og føler deg litt kjedelig, hvorfor ikke prøve å dra på kino? Du kan bli overrasket over hvor mye du faktisk vil nyte det!

5. Gå ut og utforsk

Det kan være mange måter å gjøre dette på, avhengig av hva som interesserer deg og hvor du bor.

Hvis du bor i en by eller et tettsted, kan du prøve å besøke lokale museer, markeder eller festivaler for å lære mer om lokalhistorien og kulturen. Du kan også gå på sightseeing i ditt eget nabolag og oppdage skjulte perler som du ikke har sett før.

Hvis du foretrekker naturen, kan du utforske parker og naturområder i nærheten av deg ved å gå på tur eller sykle. Dette kan være en flott måte å få litt mosjon og frisk luft samtidig som du opplever naturen.

Hvis du liker mat og drikke, kan du prøve å utforske lokale restauranter og kafeer for å prøve nye smaker og matkulturer. Du kan også prøve å finne lokale butikker som selger unike og håndlagde gjenstander.

Det er også mange lokale arrangementer som konserter, teaterforestillinger, sportsarrangementer og kunstutstillinger som du kan delta på. Sjekk ut hva som skjer i nærheten av deg og meld deg på noe som interesserer deg.

6. Rydd eller organisere hjemmet ditt

En studie publisert i Journal of Positive Psychology fra 2020 undersøkte sammenhengen mellom rot i hjemmet og psykisk helse hos voksne og fant at et rotete hjem var assosiert med økt stress og angst (Liang & Wang, 2020).

Artikkelen antyder også at å organisere og rydde opp i hjemmet kan være en enkel måte å forbedre den psykiske helsen på, da det kan gi en følelse av kontroll, økt produktivitet og redusert stress (The American Institute of Stress, 2021).

Å ha et ryddig og organisert hjem kan også bidra til å forbedre søvnen din, øke konsentrasjonen og fokusere bedre på daglige oppgaver (The Spruce, 2021). Så å ta seg tid til å rydde opp og organisere hjemmet kan være en god måte å bekjempe kjedsomhet på samtidig som du forbedrer din mentale helse og velvære.

Det kan godt hende at rydding og organisering kanskje ikke er den morsomste aktiviteten, men kombinerer du det med å lytte til lydbøker eller podcaster, gjør du både noe produktivt og samtidig blir underholdt og på denne måten kan du skape bedre mentalt helse for deg selv mens du er underholdt – det skal sies at det er en vinn-vinn-situasjon.

7. Tren eller mosjoner

Å trene eller mosjonere er en flott aktivitet å gjøre når man kjeder seg, da det kan hjelpe til med å forbedre både den fysiske og mentale helsen. Det er bevist at regelmessig fysisk aktivitet kan redusere symptomer på angst og depresjon, øke humøret og forbedre søvnkvaliteten (Harvard Health Publishing, 2018).

Gå en tur, sykle eller gjøre noen øvelser kan også hjelpe til med å friske opp hodet og få blodet til å flyte, noe som kan øke kreativiteten og produktiviteten. Det kan også gi en følelse av prestasjon, og øke selvtilliten og selvfølelsen.

Å trene eller mosjonere kan også gi deg en pause fra skjermtiden, som er en annen vanlig kilde til kjedsomhet. Ved å komme seg ut og bevege seg, kan man nyte naturen og få litt frisk luft, som også kan bidra til å redusere stressnivået og gi en følelse av velvære.

Det trenger ikke å være en intens treningsøkt, det kan være så enkelt som å gå en tur rundt i nabolaget, strekke ut kroppen eller gjøre noen yogaøvelser hjemme. Det viktigste er å finne en aktivitet som passer til ens fysiske evner og som man kan gjøre regelmessig for å oppnå de positive helsefordelene.

Kjeder du deg mye eller ofte? Da er dette trikset

Hvis du ofte eller mye kjeder deg, kan det være lurt å finne en hobby eller en gjentakende aktivitet du kan gå til. Å lære noe nytt kan være en flott måte å bryte opp kjedsomheten på, og samtidig utvikle ferdigheter og kunnskap.

En hobby som å lære å lage en nettside kan være en god start. Det er enkelt å lære å lage en nettside ved hjelp av programvare som WordPress, som tilbyr et brukervennlig grensesnitt for å lage og administrere nettsider.

Webguruen.no kan man finne mye nyttig informasjon om hvordan man kan lage en nettside på en enkel måte. De tilbyr nyttige tips og veiledninger for å komme i gang med å lage din egen nettside.

Hvis du er klar til å ta det neste steget og ønsker å publisere din egen nettside på internett, kan du kjøpe billig webhotell og domene på One.com. De tilbyr pålitelig webhotell og domeneregistrering til en rimelig pris, slik at du kan sette i gang med å bygge ditt eget nettsted med selvtillit.

Så hvis du kjeder deg mye eller ofte, kan du vurdere å lære å lage en nettside som en ny hobby eller en gjentakende aktivitet å gå til. Med verktøy som WordPress, og ressurser som Webguruen.no og One.com, kan du enkelt komme i gang og bygge din egen nettside på kort tid.

Hvorfor kjeder man seg?

Kjedsomhet er en vanlig følelse som vi alle opplever fra tid til annen. Enten det er på jobb, skole eller hjemme, kan kjedsomhet føre til stress, depresjon og til og med helseproblemer. Men hva er egentlig årsakene til kjedsomhet?

Ifølge en artikkel publisert av Psychology Today, kan kjedsomhet skyldes manglende engasjement og utfordringer i hverdagen vår. Studier viser også at når vi utfører kjedelige oppgaver, øker aktiviteten i hjernens «default mode network», som er forbundet med introspeksjon og dagdrømming. Dette kan føre til en følelse av desorientering og manglende oppmerksomhet.

En annen årsak til kjedsomhet kan være overdreven bruk av teknologi og sosiale medier. En undersøkelse publisert i Journal of Applied Social Psychology fant at jo mer tid folk brukte på sosiale medier, jo mer kjedet de seg. Dette kan skyldes manglende engasjement og interaksjon med den virkelige verden.

Men det er håp for å bekjempe kjedsomhet. Å finne nye hobbyer eller interesser, utfordre deg selv på jobb eller skole, og engasjere deg med andre mennesker kan alle hjelpe med å bekjempe kjedsomhet. Ifølge en studie publisert i Journal of Health Psychology, kan sosial støtte og aktiviteter med venner redusere kjedsomhet og forbedre humøret.

Så hvis du sliter med kjedsomhet i hverdagen, kan det være lurt å prøve å finne nye og spennende aktiviteter, redusere teknologibruken, og engasjere deg med andre mennesker. Hvis kjedsomheten vedvarer, kan det være lurt å søke hjelp fra en profesjonell.

Konklusjon

Dette blogginnlegget gir tips og ideer om hva man kan gjøre når man kjeder seg. For det første anbefales det å se på filmer og serier, og det blir presentert to strømmetjenester som kan være nyttige. For det andre kan man lytte til lydbøker eller podcaster som en måte å underholde seg på og lære noe nytt. En annen anbefaling er å dra på kino eller utforske nærmiljøet sitt. Til slutt konkluderes det med at det finnes mange aktiviteter å velge mellom når man kjeder seg, og man bør prøve forskjellige ting for å finne ut hva som passer best for en selv.