Filmer og serier som inkluderer superhelt skurken Thanos

Thanos har raskt blitt en av de mest ikoniske karakterene i Marvel-universet etter hans introduksjon i 2012-filmen "The Avengers". Fra hans utseende til hans filosofi, har Thanos klart å fange fansens interesse og fascinasjon. I dette innlegget vil vi se nærmere på Thanos og hva som gjør ham så interessant.

Hvem er Thanos?

Thanos, spilt av Josh Brolin, er en mektig og fryktet skurk i Marvel-universet. Han er kjent for sin søken etter å samle alle seks Infinity Stones og bruke dem til å utslette halvparten av alt liv i universet, noe han mener vil føre til en perfekt balanse mellom liv og død. Han blir introdusert i Marvel-filmen «The Avengers» som en trussel mot jorden og de superheltene som prøver å beskytte den.

En av de mest interessante tingene med Thanos er at han er mer enn bare en typisk skurk. Han har en filosofi og en tro på at det han gjør er rett, selv om det innebærer å utslette halvparten av alt liv i universet. Han er ikke ute etter makt eller rikdom, men ønsker å oppnå en høyere form for balanse.

Thanos er også en av de mest interessante karakterene i Marvel-universet på grunn av hans bakgrunnshistorie. Han er født på Titan, en av Saturns måner, og var en del av en avansert sivilisasjon som ble ødelagt på grunn av overbefolkning. Dette førte til at Thanos utviklet sin filosofi om at universet måtte renses for å sikre balanse og harmoni.

En annen ting som gjør Thanos interessant er hans utseende. Han er en stor, muskuløs, lilla skapning med et karakteristisk ansikt og en truende tilstedeværelse. Dette gjør ham til en av de mest minneverdige skurkene i Marvel-universet.

Til tross for at Thanos er en skurk, har han også vist seg å være en kompleks og interessant karakter. Hans tro på at hans handlinger er nødvendige for å oppnå balanse og harmoni, gjør ham til en av de mest unike og utfordrende skurkene i Marvel-universet. Hans utseende og tilstedeværelse gjør ham også til en av de mest minneverdige karakterene i Marvel-filmene.

Film og serier der Thanos dukker opp

Vi har satt sammen en liste over alle filmer og serier der Thanos opptrer eller er nevnt, denne listen finner du nedenfor.

Film

 1. The Avengers (2012) – cameo i midtcredits-scenen
 2. Guardians of the Galaxy (2014) – cameo i midtcredits-scenen
 3. Avengers: Age of Ultron (2015) – cameo i midtcredits-scenen
 4. Avengers: Infinity War (2018) – hovedskurken
 5. Avengers: Endgame (2019) – tidligere hovedskurk og cameo i fortidssekvenser

Serier

Thanos opptrer ikke direkte i noen av Marvels TV-serier, men han nevnes og påvirker hendelser i flere av dem. Her er en liste over TV-serier i Marvel Cinematic Universe som inkluderer referanser til Thanos:

 1. Agents of S.H.I.E.L.D. (sesong 1-5)
 2. Daredevil (sesong 1-3)
 3. Jessica Jones (sesong 1-3)
 4. Luke Cage (sesong 1-2)
 5. Iron Fist (sesong 1-2)
 6. The Defenders (sesong 1)
 7. The Punisher (sesong 1-2)
 8. Runaways (sesong 1-3)
 9. Cloak & Dagger (sesong 1-2)
 10. WandaVision (sesong 1)
 11. The Falcon and the Winter Soldier (sesong 1)
 12. Loki (sesong 1)

I disse seriene kan man høre om Thanos og hans plan for å utslette halve universet ved hjelp av Infinity Stones, og hendelser som skjer som en følge av hans handlinger i Avengers-filmene.